ZVEZDE GRANDA – 23. 09. – cela 1. emisija

– 23. 09. – – 1. krug –

Arnel Joldić i Perica Veljković – (23. 09.)

Kao i uvek, nepogrešivi tandem Sanja Kužet i Voja Nedeljković otvorili su prvu emisiju sedamnaeste sezone, a na samom startu Saša Popović otkrio je nova pravila.

-Ja sam super i jedva sam čekao da krenemo sa novom sezonom,, sedamnaestom po redu. S obzirom da smo prve audicije krenuli 2003. godine, znači da je sada dvadeset godina „Zvezda Granda“. Sada slede nova pravila koja nikada nisu bila za ovih dvadeset godina. Objasniću brzo, ali će gledaoci već ukapirati sami posle prvog, drugog para. Ove godine imamo izabrane kandidate, to su oni koj su se već takmičili, ali nikada nisu došli do finala. Njih ima 32, dakle to su izabrani kandidati i svaki od mentora po 4 kandidata, dva muška dva ženska. Dva su sami birali, dok su druga dva dobili od produkcije. Tim kandidatim će se suprotstaviti izazivači, a njih ima 96. Zapravo 48 muškaraca i isto toliko devojaka- objasnio je Sale, a potom otkrio još jedno veoma važno novo pravilo.

-Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a devojke su protiv devojaka. Što se tiče ocenjivanja svaki član žirija može da glasa samo za jednog. Imamo izabranog i izazivača i taj koji pobedi ostaje u emisiji, a onaj koji je izgubio ide u baraž. Ono što je takođe novina je da svaki član žirija može da priča samo 30 sekundi. I da svaki mentor će usvakoj emisiji sedeti na drugoj poziciji, a to određuje taster.

Čast da prvi udari „taster sreće“ imao je Đorđe David, nakon čega su brojevi dodeljeni i ostalim čanovima žirija koji su sreću okušali na tasteru.

Nakon toga došlo je vreme da se kandidati predstave, a led je probio Arnel Joldić iz Tešnja koji je pukom srećom, putem tastera odabrao svog protivnika.

Na crtu mu je stao bivši učesnik „Zvezda Granda“ Perica Veljković koji brani boje tima Cece Ražnatović.

Tijana Arsenijević i Antonija Čerkez – (23. 09.)

Nakon što su pripadnici jačeg pola probili led u „Zvezdama Granda“, došlo je vreme da vidimo kako će se večeras pokazati devojke.

Sledeći izazivač, a to znači nov kandidat, Tijana Arsenijević (28) iz Kragujevca rešila je da svoju sreću okuša u „Zvezdama Granda“.

Da li je sreća poslužila ili ne, videćemo, ali pritiskom na taster izazvala je nekadašnju učesnicu Antoniju Čerkez, predstavnicu Bosančevog tima.

Tijana je odlučila da se prvi put žiriju i publici predstavi numerom Nine Badrić pod nazivom „Sanjam da smo skupa“ i hitom Milene Vučić „Da l' ona zna“, dok je njena protivnica izabrala malo drugačiji repertoar.

Antonija je publiku razgalila numerama Done Ares i Tonija Cetinskog.

Petar Krekić i Boban Bole Lazić – (23. 09.)

Muzičko nadjačavanje se nastavlja, a sudeći po početku nova sezona „Zvezda Granda“ i te kako obećava.

Naredni izazivač ove večeri bio je dvadesetogodišnji Petar Krekić iz Beograda kome je na crtu nakon pritiskanja tastera stao bivši učesnik Boban Bole Lazić koji je deo tima Ane Bekute.

Krekić se prvi put pred stučnim žirijem predstavio pesmama „Imam ljubav ali kome da je dam“ i „Ja sam putnik zalutali“, dok je Bole publiku razdrmao hitovima Luisa i Tome Zdravkovića.

Adela Smajlović i Sanela Marković – (23. 09.)

Duel između osamnaestogodišnje Adele Smajlovića iz Srebrenika koja je prvi put stala na Grandovu scenu i bivše takmičarke Sanele Marković večeras je pomerio sve granice.

Težak zadatak bio je pred devojkama koje su odabrale numere članova žirija, ali i pred čuvenom osmorkom koja je trebala da odluči koja je bolja.

Prvi put večeras žiri je glasao jednoglasno i to u korist Adele koja je već nakon prvog pojavljivanja oduševila žiri, ali i publiku u studiju.

Aleksandar Zlatković i Stefan Tomić – (23. 09.)

Kako veče odmiče, tako nam na scenu stižu sve bolji i sigurniji kandidati koji su spremni da se pokažu u najboljem svetlu. Kao izazivač u sledećem paru pevao je Aleksandar Zlatković (22) iz Leskovca koji je pritiskom tastera odabrao broj jedan, a izazvan je Stefan Tomić (29) iz Kraljeva čiji je mentor do sada bio Đorđe David.

Kada su zauzeli svoje pozicije krenuli su sa nastupom, Aleksandar je odabrao pesme „Daj, javi se da ti čujem glas“ i „Haljina“, dok je Stefan odabrao pesme „Pratim te“ i „Gori vatra“.

Momci su dali sve od sebe da se što bolje pokažu, a čuvena osmorka je na kraju dala svoj sud i donela konačnu odluku. Ovaj dule se zavšio rezultatom 5 prema 2 u Stefanovu korist koji ostaje u Đoletovom timu, dok će Aleksandar pevati ponovo u baražu.

Milica Gavrilović i Valentina Cvetković – (23. 09.)

Milica Gavrilović (27) iz Kuršumlije našla se večeras na poziciji izazivača u „Zvezdama Granda“. Kada je izašla na scenu, pritisnula je dugme i za rivalku odabrala Valentinu Cvetković (31) iz Beča koja je do sada bila u timu Aleksandra Milića Milija.

Devojke su na samom početku zasenile sve lepotom i stajlinzima, a Milica je odabrala pesme „Neću dugo“ i „Za mene si ti“, dok je Vanlentina pevala numere „Dođi“ i „Sikter“.

Takmičarke nisu večeras bile na visini zadatka, a tome svedoče i glasovi. Valemtina je dobila blagu pednost sa četiri, dok je Milica osvojila tri glasa.

Vladan Manić i Lazar Živanović – (23. 09.)

Poslednji muški duel za večeras bilo je pevačko nadmetanje između Vladana Manića iz Pirota koji je u timu Marije Šerifović, a njega je izazvao Lazar Živanović iz Beograda.

Izazivač je izveo pesme „Krive karte“ od Merlina i „Ćutaću“ od Marka Luisa dok je drugi kandidat otpevao numere „Sin“ od Šerifa Konjevića i „Ne daju mi da te volim“ od Ivana Kukolja.

Žiri je odmah glasao i dao 6 glasa izazivaču koji se plasirao dalje i dobio je Mariju Šerifović za mentora, dok će drugi takmičar morati da potraži svoju šansu u baražu.

Abida Milkunić i Ana Nenadović – (23. 09.)

Poslednji su u prvoj emisije ove sezone nastupali Abida Milkunić iz Živinaca koja je u timu Viki Miljković i koja se takmičila u jednoj od prethodnih sezona. Njen izazivač bila je Ana Nenadović Lulić iz Zagreba, koja je prva nastupala. Ana je izvela pesme „Pametna i luda“ od Marije Šerifović i „Takvi kao ti“ od Nine Badrić.

Njoj se u duelu suprotstavila Abida koja je otpevala „Javi se, oteraj tugu“ od Šemse Suljaković“ i „Kleo se kleo“ od Biljane Jevtić koja je osvojila 6 glasova žirija, a izazivačici je sa jednim osvojenim poenom preostalo da svoju šansu za nastavak takmičenja potraži u baražu.

U sledeći krug takmičenja Zvezde granda prošli su: Perica Veljković, Boban Lazić, Stefan Tomić, Lazar Živanović, Antonija Čekerez, Adela Smajlović, Valentina Cevetković, Abida Milkunić, Vladan Manić, Sanela Marković, Petar Krekić i Tijana Arsenijević.

You might also like